Okul müdürünü makam odasında sopayla dövdüler

15 Şubat 2008 Cuma

AKSARAY’da Hacı Cumali Uğur İlköğretim okulunu ellerinde bıçaklarla basan kimliği belirsiz 2 kişi, okul müdürü Vedat Yeğin'i makam odasında sopayla dövdü. Olaya müdahale etmek isteyen kadın hizmetliyi de döven zanlılar, bir öğrenciyi de kimseye birşey söylememesi için tehdit edip, otomobillerine binerek hızla okuldan uzaklaştı. Kavgayı gören ve zanlılar tarafından tehdit edilen öğrenci baygınlık geçirirken, okul müdürü ve hizmetli Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


Hacılar Harmanı Mahalllesi’ndeki Hacı Cumali Uğur İlköğretim Okulu’na beyaz şahin marka bir otomobille gelen ve ellerinde bıçak bulunan 2 kişi, nöbetçi öğrenciye okul müdürünün odasını sordu. Okul Müdürü Vedat Yeğen’in (41) odasına giren şüpheliler, Yeğen’i sopayla dövdü. Bu sırada olaya müdahale etmek isteyen hizmetli Dursune Sultan Bektaş’ı da döven zanlılar, nöbetçi öğrenci Aycan Ceren’i (10) olayı hiçbir kimseye söylememesi için tehdip edip, geldikleri otomobile binerek hızla uzaklaştı. Nöbetçi öğrenci Aycan Ceren olayın şoku üzerine baygınlık geçirdi. Öğretmenleri tarafından Sağlık Ocağı’na götürülen Ceren, tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi.

NÖBETÇİ ÖĞRENCİ ANLATTI

Ellerinde bıçak bulunan 2 kişinin, okul müdürünün odasını sorduğunu anlatan Ceren, “Okul müdürünü sorduklarında, kendilerine ‘ne yapacaksınız’ dedim. Bana ‘sen karışma sus’ dediler. Okul müdürünün odasına girdiler. Ardından müdürümüz, ‘yardım edin’ diye bağırdı. Bu sırada olaya müdahale eden hizmetliyi de dövdüler. Bani da olayı hiç kimseye anlatmamam için tehdit ettiler. Korkudan bayılmışım” dedi.

Olayın bildirilmesi üzerine okula gelen polisler, başından ve vücudunun ceşitli yerlerinden yaralanan Okul Müdürü Vedat Yeğen ile hizmetli Dursine Sultan Bektaş’ı ekip otosu ile Aksaray Devlet Hasatenesi’ne kaldırdı. Yeğen ve Bektaş yapılan ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi. Müdür Yeğen’in hastane çıkışında yüzünü montu ile gizlemeye çalışması dikkat çekti. Polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

0 yorum: