Başkan, metro müjdesi verdi

24 Şubat 2008 Pazar

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genç Kocaelililer Derneği tarafından her ay düzenlenen sohbet toplantısının konuğu oldu. GKD'nin Marina'da bulunan lokalinde yapılan toplantıya ilgi hayli fazla olurken, başkan Karaosmanoğlu Kocaeli'nin yakında metroya kavuşacağının müjdesini verdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Ali Yüksel Balaban, GKD'nin siyaset üstü bir dernek olarak çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek sözü başkan Karaosmanoğlu'na verdi.

Sevgiliyle buluşturduk

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu göreve geldikleri günden itibaren Kocaeli'de yapılan belediye çalışmalarıyla ilgili slayt gösterisi eşliğinde bilgi verdi. Başkan Karaosmanoğlu Kocaeli'nin İstanbul'dan önce kurulan ve bir çok medeniyete sahip bir kent olduğunu belirterek "Tarihi geçmişiyle, liman kenti olması nedeniyle Kocaeli farklı bir konumdadır. Biz göreve geldiğimizde, körfez yıllardır yerine getirilmeyen bazı görevler sebebiyle Kocaeli halkına küsmüştü. Yapılan düzenlemeyle biz halkı sevgilisiyle buluşturduk" dedi.
2000 yılında 195 bin insana hizmet götüren belediyenin 2008 yılında son yapılan nüfus sayımına göre 1 milyon 437 bin 926 insana hizmet götürdüğüne dikkat çeken Karaosmanoğlu, "Büyükşehir olarak alt ve üst yapıyla belediyeciliğin anayasasını yerine getirdik. Alt yapı çalışmaları bitmeden yapılan tüm çalışmalar makyajdan öteye gitmez. İsrafa sebep olur. Bu sebeple yerin altı bizim için en çok önemli. Yerin altına inmemizin diğer bir sebebi ise yer üstü ulaşımını rahatlatmak amacıyla metro sistemini kurmak. Yakında, Kocaeli metroya kavuşacak" diye konuştu.

0 yorum: