Muhtar hakkında korkunç iddialar

24 Şubat 2008 Pazar

Devletin kadastro çalışması yaptığı bu köyde muhtar Vecdi Aytaş ile azalar Arif Gök ve Aziz Duran'ın görevlerini kötü kullandıkları, yolsuzluklara bulaştıkları öne sürülüyor.
Kadastro çalışmasının bitmesiyle birlikte köydeki vatandaşların çok büyük bölümü ellerinde yıllardır kullandıkları toprakları kaybetmişler.
Kanatlar Köyü Muhtarı Vecdi Aytaş hakkında da Kocaeli Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Özcan Acar, Kandıra Cumhuriyet Savcılığı'na bir dilekçeyle başvurarak suç duyurusunda bulunmuş ve muhtar ile azalar hakkında dava açılmasını istemiş.
Kocaeli Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Özcan Acar'ın, Kandıra Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçede şu suçlamalar yer alıyor:
KANDIRA CUMHURİYET SAVCILIĞI'NA
KANDIRA / KOCAELİ
ŞİKAYET EDEN : Özcan ACAR Kocaeli End. Meslek Lisesi öğretmeni
SANIK : Vecdi AYTAŞ Kanatlar Köyü Muhtarı Kandıra- Kocaeli
İSTEK : Aşağıda belirteceğim konularda gerekli araştırmanın yapılarak gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim.
OLAYLAR :
Kandıra- Kanatlar Köyü kadastro çalışmaları için usulsüz bağış toplamak-toplanan bağışlarla hak etmeyen kişilere yemek vermek. Harcama komisyonu oluşturmadan yalnızca belirli azalarla işlem yapmak
Köyde yapılan satış işlemleri için usulsüz belge düzenlemek, düzenlenen bu belgeleri köy karar defterine işlememek ve talep edildiği halde duyurmamak ve bilgi vermemek
Deprem yardımlarını ilgili kişilere zamanında ulaştırmamak
Çiftçilere yapılan doğrudan gelir desteği ödemelerinde usulsüz para toplamak ve belge düzenlemek. Hak etmeyen kişilerin usulsüz belgelerini uyarıldığı halde imzalamak, hak ettiği halde bazı kişilerin belgelerini imzalamada keyfi davranmak.
Kandıra Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 04.11.1999 gün ve 1998/168 esas 1999/182 karar sayılı Kandıra İcra Müdürlüğü'nün 2000/171 sayılı kararları hakkında davalılar lehine yorum yaparak köy bilirkişisini ve kadastro komisyonunu olumsuz yönlendirmeye teşvik etmek. Mahkeme kararlarını tartışmaya açarak hakkında olumsuz yorum yapmak.
SONUÇ: Yukarıda isim ve adresini verdiğim sanık yaklaşık olarak 3 dönemdir köyümüzde muhtarlık yapmaktadır. Köyü ikamet edenlerin eğitim durumlarından istifade ederek köyde olumsuz ve kanunsuz işlemler gerçekleştirdiği kanaatindeyim. Kendisine müteakip zamanlarda konularla ilgili olarak uyarı yaptığımda bana hakaret ederek saldırıda bulunmuştur.
Yukarıda açıklamış olduğum olayların suç teşkil ettiği kanaatindeyim. İlgili şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Gereken işlemin yapılarak tarafıma bilgi verilmesini makamınızdan arz ve talep ederim.
NOT: Yukarıda belirttiğim olaylar geriye dönük olarak detaylı bir şekilde araştırıldığında haklılığım ortaya çıkacaktır. 27/01/2008
Bakalım Kandıra Cumhuriyet Savcılığı, Kanatlar Köyü Muhtarı ve azalar hakkında ne gibi işlem yapacak?

0 yorum: