Galatasarayla ilgili haberler

15 Şubat 2008 Cuma

G.Saray, Konya maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanlarla sürdürürkne dün gece İstanbul'a gelen Ahmed Barusso da takımla birlikte ilkkez antrenmana katıldı.



Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de Konyaspor ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp
yönetiminde basına kapalı yapılan antrenmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından gruplara ayrılarak teknik ve taktik çalışmalar gerçekleştirdi. Bu sırada kalecilere, takımdan ayrı özel bir antrenman yaptırıldı.

Sarı-kırmızılıların yeni transferi Ahmed Barusso da Afrika Uluslar Kupası
maçlarının ardından gece yarısı geldiği İstanbul'da, bugün takımıyla ilk
antrenmanına çıktı. Antrenmana, tedavisi tamamlanan Serkan Çalık da katıldı.

Galatasaray'da sakatlıktan çıkan oyuncular ile UEFA Kupası maçında görev
almayan oyuncular, bu akşam antrenör Cevat Güler yönetiminde bir antrenman daha yapacak.

Sarı-kırmızılılar, yarın sabah basına ve taraftara kapalı yapacağı
antrenmanın ardından, öğle saatlerinde uçakla Konya'ya gidecek.

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, UEFA Kupası'ndaki Bayer 04 Leverkusen maçında oyuna geç alınmasına tepki gösteren Casio Lincoln'ün kendileri için çok önemli bir isim olduğunu söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen Ahmed Barusso'nun imza töreninde basın mensuplarına açıklama yapan Adnan Sezgin, dünkü çalışmada sakatlık yaşayan Lincoln'ün bugün takımdan ayrı olarak kondisyoner Cevat Güler yönetiminde çalıştığını belirtirken, yaşanan sıkıntıların ise futbolun içinde olabileceğini ifade etti.

Hiçbir futbolcunun son dakikalarda oyuna girmeyi ya da ilk 11'de oynayabilecek seviyede olduğuna inandığı dönemde oynamamayı istemeyeceğini dile getiren Sezgin, ''Bunlar doğaldır, ancak tepkinin de ölçüsü vardır. Disiplin sınırları dışına çıkıldığında değerlendirilir. Lincoln, bizim yatırım yaptığımız ve üzerine titrediğimiz bir futbolcu'' dedi.

-''KAYBETMEK DEĞİL, KAZANMAK İSTİYORUZ''-

Lincoln'ün, Konyaspor maçında takımda olmayacağını, ancak daha sonraki maçlarda takıma katkı sağlaması için özel bir antrenman sürecinden geçtiğini anlatan Sezgin, ''Biz bu kadar önemli bir değerin, takımımıza nasıl daha fazla katkı yapmasını sağlayabiliriz, onu düşünüyoruz. Kondisyon seviyesinin yükseltilmesine çalışıyoruz. Ona ihtiyacımız var. Takım olarak 3 kulvarda birden mücadele ediyoruz. Oyuncumuzu kaybetmek değil, kazanmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Toplantı çıkışında basın mensuplarının, Lincoln'ün neden Konyaspor maçı kadrosunda olmayacağı şeklindeki soruları üzerine, ''Sadece kondisyon olarak hazır değil. Başka bir şey yok'' cevabını verdi.

Barosso Galatasaray'la sözleşmeyi imzaladı. Ve hemen Fener'e gözdağı verdi.
Galatasaray Kulübü'nün, İtalya'nın Roma Kulübü'nden sezon sonuna dek kiraladığı Ganalı futbolcu Ahmed Barusso, basına tanıtıldı. Barusso resmen Galatasaraylı olduğu an itibariyle Fener'e gözdağı verdi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in de hazır bulunduğu törende, Ahmed Barusso, basın mensupları için sözleşmeye imza attı.

Ahmed Barusso ve kulübü Roma ile daha önce anlaşmaya vardıklarını belirten Adnan Sezgin, Afrika Uluslar Kupası maçları nedeniyle Barusso'nun gecikmeli olarak takıma katıldığını belirterek, ''Barusso dün gece itibariyle İstanbul'a geldi ve ilk antrenmanına çıktı. Hem kulübümüze hem de kendisine hayırlı olmasını diliyorum. Kiralık olarak bu transferi gerçekleştirdik ve sezon sonunda da transfer önceliği yine bizde. Umarım iyi giden takımımıza bir katkı da ondan gelir'' diye konuştu.

BARUSSO: ''KENDİME YER BULACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM''

İmza töreninde 15 numaralı formayı giyen Ahmed Barusso, Galatasaray'da kendisini göstermek istediğini söyledi.

Ahmed Barusso, Galatasaray'la anlaştıktan sonra aralarında Galatasaraylı Nonda ve Song ile Fenerbahçeli Appiah'ın da bulunduğu birçok oyuncuyla konuştuğunu belirtti.

Tüm görüşmelerinde Galatasaray ile ilgili çok güzel şeyler anlatıldığını dile getiren Ganalı futbolcu, ''Özellikle genç oyunculara kendilerini gösterme şansı tanıyan bir yapısının olduğu söylendi bana. Elimden geleni yapıp, takıma faydalı olmaya çalışacağım. Kendimi gösterme imkanı bulacağımı düşünerek buraya geldim'' ifadelerini kullandı.

''TEKNİK DİREKTÖR, TAKIMLA İLGİLİ EN İYİ ŞEYİ BİLİR''

Galatasaray'da forma şansı bulup bulamayacağı konusunda nasıl bir fikri olduğunun sorulması üzerine Barusso, ''Takımlarda en az 25 oyuncu bulunuyor. Bir maç için 18 oyuncu seçiliyor ve bunların içinden de 11 kişi maçın başında sahaya çıkabiliyor. Bu işin doğasında oynayamamak da var'' diye konuştu.

Ganalı futbolcu, ''Bir teknik direktör kadrosundaki oyuncuların özelliklerini en iyi şekilde tanıyarak kadrosunu yapar. Oyuncuların yapması gereken, her hafta ilk 11'de oynamayabileceklerini de düşünerek çalışmaktır. Teknik direktör, takımla ilgili en iyi şeyi bilir. Biz de tercihlere saygı gösterip, tercihlerden biri olmak için çalışmalıyız'' dedi.

''SABIRSIZLANIYORUM''

Galatasaray'la anlaşmasının ardından basında, Roma'ya geri dönmek için mücadele edeceği şeklinde haberlerin yer aldığının sorulması üzerine de Barusso şunları söyledi: ''Bu şimdi alınması gereken bir karar değil. Ama karar alma günü geldiğinde, elimden geldiğince iyi düşünmeye çalışacağım. Galatasaray takımı ile birlikte başarılara ulaşmak için sabırsızlanıyorum. Öncelikli hedefim bu. Başarılar isteyen oyunculardan kurulu bir takımda olduğumu biliyorum. Sezon sonunda da Galatasaray'da devam etmemem için hiçbir neden göremiyorum'' diye konuştu.

İLK HEDEF FENER MAÇI

Ayrıca, bir lakabının bulunmadığını kaydederek kendisine Barusso ya da Ahmed denilebileceğini söyleyen Ganalı oyuncu, Fenerbahçe ile yapacakları derbinin Galatasaray için büyük önemi olduğunun söylenmesi üzerine de, ''Derbi maçların psikolojilerinin farklı olduğunu bilmek lazım. Mücadele hırsından çok, kazanma hırsı ortaya çıkar ve derbi kazanış bir takımın oyuncuları da kendilerini Dünya Kupası'nı kazanmış gibi hisseder. Önümüzdeki Fenerbahçe derbisinde iyi oynayacağımıza ve kazanacağımıza inanıyorum, temennimiz bu'' diyerek sözlerinin tamamladı. Barusso daha sonra sarı-kırmızılı formayla basın mensuplarına poz verdi.

Lincoln Leverkusen maçında kriz çıkardı. Yönetim Brezilyalı oyuncu ile görüştü. Adnan Sezgin ayrıntı vermedi ama..
Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Brezilyalı oyuncu Lincoln ile görüşerek uyardı. Lincoln Bayer Leverkusen maçının son bölümlerinde oyuna alınmasına tepki göstermişti.

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Bayer Leverkusen maçının son dakikalarında oyuna alınmak istenmesine tepki gösteren Brezilyalı oyuncu Lincoln ile görüştü.

Sezgin, her zamanki gibi, normal bir şekilde Lincoln ile bir araya geldiklerini ve konuştuklarını belirtirken, ''Görüşmenin ayrıntıları bizim içimizde kalır, ama hiçbir sorunun bulunmadığını söyleyebilirim. Çıkıp diğer arkadaşları gibi takımla antrenmana katıldı'' dedi.

Öte yandan Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de Pazar günü Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına, ara vermeden başladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde basına kapalı çalışan sarı-kırmızılı takımda, Bayer Leverkusen maçında ilk 11'de forma giyen oyuncuların hafif bir rejenerasyon çalışması yaparken, diğer oyuncular ise taktik çalışma gerçekleştirdi.

Sakatlıkları bulunan oyunculardan Serkan Çalık ile Hasan Şaş ise salonda ve sahada özel olarak çalıştılar.

0 yorum: