hava durumu

18 Şubat 2008 Pazartesi

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, halen etkili olan kar yağışının akşam saatlerinde kenti terk edeceğini bildirdi.


Yıldırım, yaptığı açıklamada, etkili kar yağışının halen İstanbul Boğazı ve çevresinde devam ettiğini ve öğle saatlerinden itibaren Anadolu yakasında etkisini sürdüreceğini belirterek, “Kar yağışı, akşam saatlerinde İstanbul'u terk edecek” dedi.

Yıldırım, İstanbul'da kar kalınlıklarının Kumköy'de 3, Şile'de 6, Sarıyer'de 11, Florya'da 13, Atatürk Havalimanı'ında 14, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 18, Kartal'da 20 ve Çatalca'da 35 santimetre olarak ölçüldüğünü ifade etti.

Yağışlı havanın bugün etkisini kaybedeceğini belirten Yıldırım, bu gece sıcaklığın eksi 6 derece olmasının beklendiğini söyledi.

Mevsim itibariyle eksi 6 derecenin İstanbul için oldukça düşük bir sıcaklık olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Bu gece için kuvvetli don ve buzlanma uyarımız var” dedi.

Poyraz fırtınasının da bu geceden itibaren etkisini kaybedeceğini belirten Yıldırım, yarın İstanbul'un çok bulutlu olmasını beklediklerini, en yüksek sıcaklığın da 5 derece olarak tahmin edildiğini bildirdi.

Yıldırım, Çarşamba gününden itibaren sıcaklığın lodosla birlikte mevsim normallerine ulaşmasının ve en yüksek sıcaklığın 9 derece olmasının beklendiğini kaydetti.

0 yorum: