Beşiktaşla ilgili haberler

15 Şubat 2008 Cuma

''Aldığım paranın hakkını vereceğim''

Beşiktaş'ın, sezonun devre arasında Vestel Manisaspor'dan transfer ettiği Slovak futbolcu Filip Holosko, ''Aldığım paranın hakkını vereceğim'' dedi. Holosko, Beşiktaş Kulübü'nün çocuklara yönelik çıkardığı ''Yavru Kartal'' dergisinin şubat sayısında yer alan röportajında, siyah-beyazlı takıma geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, ''Umuyorum ki çok iyi çalışıp, maçlara ilk 11'de çıkacağım. Burada şampiyon olup, Şampiyonlar Ligi'nde oynadıktan sonra da İngiltere veya İspanya'ya gitmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.
Siyah-beyazlı taraftarların sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en iyi taraftarı olduğunu savunan Slovak oyuncu, Beşiktaş tribünlerinin atmosferinin kendisini büyülediğini dile getirdi. Vestel Manisaspor ile Beşiktaş'ta oynamanın farklı olduğunu kaydeden Holosko, ''Kesinlikle Beşiktaş daha iyi. Burası İstanbul ve her şeyi bulabiliyorsunuz. Alışverişi çok sevdiğimden bu benim için çok önemli. Vestel Manisaspor'da oynarken İzmir'de yaşıyordum, ama İstanbul kesinlikle çok daha güzel bir yer'' dedi.
''Basında söylendiği gibi yüksek maliyetiniz sizde bir baskı oluşturuyor mu'' sorusunu siyah-beyazlı oyuncu, ''Bu paranın hakkını vereceğim'' diye yanıtladı. Gol kralı olmak isteyip istemediği yönündeki soruya da Filip Holosko, ''Evet çok istiyorum. Türkiye'de en iyilerden biri olmak istiyorum. Tabii Beşiktaş'ta Bobo ve Nobre gibi çok iyi oyuncular var. Bu nedenle ilk hedefim, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da en az 8 gol atabilmek'' karşılığını verdi. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, hücum hattında Nobre'nin ortada, kendisinin sağda, Bobo'nun da solda oynamasını istediğini anlatan Holosko, ''Aynı zamanda defans yapmamızı da istiyor. Bunun takımın defansını nasıl etkilediği sorusuna hocamızın cevap vermesi daha doğru bana göre. Ben iki yönümü de geliştirmeye çalışıyorum'' dedi.


Schildenfeld İstanbul'da

BEŞİKTAŞ'ın yeni transferi Gordon Schildenfeld, eşyalarını toplamak için gittiği ülkesinden döndü. Ayağının tozuyla akşam saatlerinde yapılan antrenmana katılan Hırvat savunma oyuncusunun hazır görüntüsü teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın yüzünü güldürdü. Ankaraspor maçına ilk 11'de başlaması beklenen Schildenfeld, "Bulunduğu ortama çabuk uyum sağlayan bir kişiliğim var. Birkaç hafta sonra herkes uzun süredir Beşiktaş'ta oynadığımı düşünürse bu beni şaşırtmaz" şeklinde konuştu.

Kral kaptan
Kayseri yenilgisi sonrası arkadaşlarıyla tek tek konuşan İbrahim, teknik heyetin gözüne girdi.


Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Üzülmez'in, Kayserispor karşısında alınan yenilgi sonrası tek tek siyah-beyazlı oyuncularla görüştüğü ve moral verdiği öğrenildi. Ligin ilk yarısında Nobre ile özel olarak görüşen ve bu oyuncunun toparlanmasında önemli rol oynayan Üzülmez'in bu davranışı teknik heyeti çok sevindirdi. Kaptanın konuşmaları sonrası siyah-beyazlı oyuncuların çalışmalarda daha hırslı oldukları gözlendi.

FARK SORUN DEĞİL
İbrahim'in arkadaşlarına yenilgiyi fazla büyütmemeleri gerektiğini belirterek, "Kayserispor karşısında oyuna motive olamadık. Sezon içinde böyle maçlar olabilir. İkinci yarıda iyi bir çıkış yakaladık. Kalan maçlarımızı kazanırsak sorun olmaz. Özellikle sahamızda oynayacağımız Galatasaray maçı çok önemli. Puan farkına aldırmayın" dediği ifade edildi.


Kayseri'de hiçbir varlık gösteremeyen takımının çehresini değiştirme konusunda kararlı olan başarılı hoca, bütün mesaisini bu işe harcıyor.


Beşiktaş'ın başına geçtiği ilk günlerde koşan, savaşan, rakibe nefes aldırmayan bir takım sözü veren teknik direktör Ertuğrul Sağlam, bu konudaki çalışmalarına hız verdi... Kartal'ın Kayseri deplasmanında adeta sahadan silinmesi nedeniyle endişelenen genç hoca, artık oyuncuları ile yaptığı hemen her görüşmede "Kazanmak için her şeyini ortaya koyan bir ekip istiyorum" görüşünü yineliyor.

DAHA ÇOK ÖZVERİ
Takımı ile yaptığı toplantılarda alınan skordan çok sergilenen futbola baktığını vurgulayan Sağlam'ın, "Sahaya çıkarken ne o maçın öncesini ne de sonrasını düşünün. Sadece iyi futbol oynamaya, çok adamla hücum edip, geriye çabuk dönmeye çalışın. Kazanmayı yeteri kadar istersek hiçbir rakip önümüzde duramaz" dediği ve daha çok özveri istediği belirtildi.

0 yorum: