Sınırlı Özgürlük Özgürlük değildir

24 Şubat 2008 Pazar

Sakarya, Ankara, Van, İstanbul, Akyazı ve Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok yerinde yapılan başörtüsüne özgürlük eylemlerinde yine özgürlük vurgusu öne çıktı. Sınırlı özgürlüğün özgürlük olamayacağı vurgulanan eylemlerde kesin ve net özgürlük talebi dile getirildi.

HABER MERKEZİ / İstanbul
Çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından iki yılı aşkın süredir her hafta gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemleri bu hafta da ara vermeden gerçekleştirildi. Van, Kocaeli, Sakarya, Akyazı, İstanbul, Ankara ve daha birçok yerde gerçekleştirilen eylemlerde sınırlı bir özgürlüğün asla özgürlük olmayacağı dile getirildi. Kocaeli’ndeki 149’uncu özgürlük eyleminde “Ne zamanki bu zulüm tam anlamıyla bitecek bizde başka bir zulüm için burada toplanacağız” vurgusu yapılırken, “Başörtüne tam özgürlüğü savunan bizler asla yarım bir özgürlükle avunmayacağız” ifadeleri kullanıldı.

Hükümet özgürlükleri savunan açıklamalar yapmıyor
Sakarya Başörtüsü Platformu 128’inci başörtüsü eylemini gerçekleştirdi. Toplumun hak ve özgürlükler konusundaki beklentilerinin boşa çıkarılmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada, buna karşı Tevhide dayalı bir direniş örnekliği ile mücadele edilmesi gerektiği dile getirildi. Özgür-Der Sakarya Şube Başkanı Kadrican Mendi’nin okuduğu basın açıklamasında, hükümetin hak ve özgürlükleri savunma noktasında karşıtına sığınma politikası izlediğini söyleyerek, “Hükümet çıkıp hak ve özgürlükleri savunan demeçler veremiyor, bunları savunan milletvekillerini disipline sevk ediyor, başörtüsü konusunda uyarıldıkları için Hükümetten desteklerini çekeceklerini açıklayan liberal kanada ilişkin doğru dürüst bir açıklama yapamıyor. Ek 17. madde ile ilgili Ak Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün başı açıklara baskı oluşacağı endişelerini giderebilmek için giyilemeyecek kıyafetleri sıralayarak herkesi rahatlatacaklarını iddia ediyor” dedi.

Mendi, şöyle konuştu: “Bu ülkedeki seçkinci zümreler, yönetici elitler tam bir sınıf bilinci ile hareket ederek inandıkları, kabul ettikleri ve yıllardır baskı ile de olsa yaptıkları uygulamalardan vazgeçeceğe benzemiyorlar. Kullanabilecekleri tüm argümanları kullanarak gerçekleri ve doğruları manipüle edebilmek için mücadele ediyorlar. Hak ve özgürlükleri tanımlarken bile rejimin izin verdiği kadar bir özgürlük tanımına bütün bir toplumu ikna etmeye çalışıyorlar” Öte yandan açıklama, şehadetin 44’üncü yılında MALCOLM X’in rahmetle anılması ile sona erdi.

0 yorum: