Mehmetçik 'şov kampı'na girdi

24 Şubat 2008 Pazar

Güneş' operasyonunun 3. gününde özel eğitimli komandolar, Dağlıca saldırısında kaçırılan askerlerin 'tören'le DTP'lilere teslim edildiği Çemço tepesi ve vadisini ele geçirdi.


Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK'ya yönelik başlattığı 'Güneş' adlı sınır ötesi kara harekatının 3. gününde Mehmetçik, PKK'nın, DTP'li milletvekilleriyle kaçırılan askerleri teslim ettiği kampa girerek teröristleri etkisiz hale getirdi. Harekatın nedenlerinden bir olarak gösterilen ve PKK'nın üstlendiği önemli merkezlerden birisi olan Çemço tepesi ve vadisine dün sabah saatlerde giren özel eğitimli komandolar teröristleri etkisiz hale getirerek kampı ele geçirdi.
Önceki gün Kuzey Irak'ın Zagros Bölgesi'nin Basya Kırsalı'nda teröristlerle sıcak çatışma yaşandı. Çatışmaların Seve ve Herekol bölgesine de yayıldığı belirtilirken, askeri ve yerel kaynaklar PKK'ya ağır darbeler vurulduğunu belirttiler. Herekol sınır hatlarını Türk askerlerinin geçtiği ve Çukurca'ya bağlı Gere tepesine de askeri yığınak yaptığı gelen bilgiler arasında. Türk tanklarının Bamerni ve Kanimasi bölgelerine konuşlandığı öğrenildi.


O KAMP YERLE BİR OLDU

PKK'nın 8 askerimizi kaçırarak DTP'li milletvekillerine teslim ettikleri Çemço tepesi yerle bir edildi. Harekatın nedenlerinden bir olarak gösterilen ve PKK'nın üstlendiği önemli merkezlerden birisi olan Çemço tepesi ve vadisine sabah saatlerinden itibaren giren özel eğitimli komandolar burada mevzilenmiş PKK'lıları çembere alarak sıkıştırdı. Kısa süreli bir çatışmadan sonra burada bulunan PKK mevzileri ele geçirilerek çatışmaya girenler etkisiz hale getirildi. Çatışmada öldürülen terörist sayısı henüz netlik kazanmazken, PKK'ya ait çok sayıda sığınakta, mühimmat, gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

HAVADA HAREKETLİLİK

Öte yandan, Diyarbakır'dan çok sayıda savaş uçağının havalandığı görüldü. Bölgedeki yerleşim birimlerinde de güvenlik önlemleri yoğunlaştırıldı. Şehir merkezlerine giriş çıkış yapan araçlar güvenlik güçlerince aranıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü olası saldırılar konusunda uyarıda bulundu.


Teröristler ateş çemberinde

Güneş Harekatı'nın 3. günü birliklerin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları devam ederken, örgütün kullandığı doğal ve yapay birçok tesis ve mağaranın ateş çemberine alındı. Operasyon kapsamında zaman zaman teröristlerle çatışmaya girildiği bilgisi gelirken, özellikle Zap ve Zağros alanında teröristlerin birliklere yönelik taciz ateşinde bulundukları öğrenildi.

0 yorum: