Soğuktan ayak parmakları dondu

24 Ocak 2008 Perşembe

Konya’da yaşayan 58 yaşındaki Mustafa Gündüz’ün ayak parmakları aşırı soğuk nedeniyle dondu.
Alınan bilgiye göre, merkez Meram ilçesi Uzunharmanlar Mahallesi’nde yaşayan 5 çocuk babası Mustafa Gündüz, 13 Ocak Pazar günü akşam saat 22.00 sıralarında evinden yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan, bir
yakınına ait akaryakıt istasyonuna kadar yürüyerek gitti.
Kısa bir süre sonra yine yürüyerek evine dönen Gündüz, her iki ayağının parmak ve tarak kemiklerinde ağrı hissetmesi ve ayaklarında morarma başlaması üzerine yakınları tarafından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.
Hastanenin Dermatoloji bölümüne sevk edilen Gündüz’ün burada yapılan muayenesinde, her iki ayağının parmaklarında aşırı soğuğa bağlı olarak "soğuk ısırması" meydana geldiği belirlendi.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dermatoloji (Cildiye) Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burhan Engin, hastaya tetanos aşısı yapılıp, antibiyotik ve damar acıcı ilaç tedavisi uygulandığını belirtti.
Mustafa Gündüz’ün buradaki tedavisinin tamamlanmasının ardından pansuman yapılabilmesi için Plastik Cerrahi Servisine sevk edildiğini bildiren Engin, "Şu anda hastanın sağlık durumu son derece iyi" dedi.
Soğuk havayla ani temasa bağlı olarak meydana gelen "soğuk ısırması" ya da "soğuk yanması" olarak bilinen rahatsızlığın ciddiye alınması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Engin, şunları söyledi:
"Özellikle ısı kaybının en düşük seviyelerde olduğu gece geç saatlerde ve sabah çok erken saatlerde, soğukla ani temastan kaçınmalıyız.
Dışarıya çıkmadan önce mutlaka ılık bir ortamda bir süre bekleyip, vücudu soğuk ortama alıştırmalıyız. Özellikle burun, kulak ve parmak uçlarının soğuktan korunması gerekir."

0 yorum: