Bir küp dolusu tenekeyi ‘altın’ diye sattılar

22 Ocak 2008 Salı

ADANA’da tanımadığı 2 kişinin ‘inşaat kazısında altın bulduk’ diye getirdiği küp içindeki 23 kiloluk teneke parçasına 80 bin YTL ödeyip satın alan 38 yaşındaki Haydar Tan, dolandırıldığını öne sürerek polise başvurdu. Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde dolandırıcılardan şikayetçi olan Tan, “80 bin YTL’ye teneke aldık” diye konuştu.


Güzelyalı Mahallesi’nde PVC doğrama işi yapan Haydar Tan’ın işyerine gelen kimliği belirsiz 2 kişi, “Ahır inşaatına temel kazarken bir küp altın çıktı, satmak istiyoruz, ama tanıdığımız yok, dolandırılmaktan korkuyoruz” diyerek yardım istedi. Dolandırıcıların küpten çıkardığı 2 altını kontrol için, kuyumcuya gösteren Tan, “Eğer hepsi böyle ise 700 bin YTL yapar” yanıtını aldı.
Altınları satın almayı düşünen Tan, bankadan çektiği 60 bin YTL ile eşine ait 15 çeyrek, 15 bilezik ile 200 euroyu bozdurup 80 bin YTL’ye tamamlayarak dolandırıcılara verdi. Parayı alan dolandırıcılar, “Biz bunları eve bırakalım, biraz sonra geliriz” diyerek ayrıldı. Uzun süre beklemesine rağmen altınların sahibinin gelmemesinden şüphelenen Tan, cep telefonlarını aradı. Telefonların da kapalı olması üzerine dolandırıldığını anlayan Tan, küpteki altınları kontrol ettirmek için götürdüğü kuyumcuda “Bunların hiçbir değeri yok, sokaktaki tenekeden farksız” demesi üzerine neye uğradığını şaşırdı.
Dolandırıldığını anlayan Haydar Tan, Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek dolandırıcıların yakalanmasını isteyerek, “Köyde ahır inşaatı kazısı yaparken küpü bulduklarını söylediler. Çok saftılar. Kuyumcuya bana verdikleri altınların gerçek olduklarını onaylattım. Parayı almaya gelince de sahte altınları getirmişler. 80 bin YTL’yi teneke parçasına verdim. Ne yapacağım bilemiyorum” dediği öğrenildi.
Polis, eşkali belirlenen iki dolandırıcının peşine düştü.

0 yorum: